Vind eenvoudig een makelaar in Emmen

Locatie zoeken
Soort makelaar

Emmen

Makelaar Groningen

De grootste stad van Drenthe maar een kleine stad in Nederland, dan gaat het natuurlijk over Emmen. Maar ondanks de grote en de enige kennis die mensen over Drenthe hebben gaat over hunebedden, is er ook hier erg veel te doen. Emmen heeft erg veel te bieden en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo heerst er een samenhorigheidsgevoel en heeft u er de ons kent ons mentaliteit. Dit is niet alleen gezellig, maar het zorgt er ook voor dat u hier erg weinig criminaliteit vind in vergelijking met de andere Nederlandse steden. Ook willen zij ervoor zorgen dat jongeren hier blijven wonen waardoor er niks te gek is. Emmen is de dus een goede stad om te wonen als je houdt van de dorpse gezelligheid, maar toch alles bij de hand wil hebben.

Ligging

Emmen is een stad gelegen in de provincie Drenthe in het noorden van Nederland. De stad heeft ongeveer 107.000 inwoners en biedt een prachtige mix van natuur en stadse voorzieningen. Emmen is omgeven door uitgestrekte bossen, heidevelden en veengebieden, wat het tot een ideale plek maakt voor liefhebbers van wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten.

Emmen is een stad in de provincie Drenthe en biedt een breed scala aan voorzieningen. Als het gaat om winkelen, zijn er verschillende opties, van grote winkelketens tot kleine boetiekjes en koffietentjes. Het bekendste winkelcentrum in Emmen is het overdekte winkelcentrum De Weiert, met meer dan 60 winkels en horecagelegenheden. Ook het centrum van Emmen heeft een gevarieerd aanbod aan winkels en gezellige koffietentjes, zoals de Koffiepot en The Bake Shop. 

Op het gebied van recreatie heeft Emmen ook veel te bieden. Zo is er bijvoorbeeld Wildlands Adventure Zoo, een uniek en innovatief dierenpark met een combinatie van attracties en dieren. Naast Wildlands zijn er ook andere recreatieve mogelijkheden, zoals het Atlastheater, waar verschillende voorstellingen worden georganiseerd, en het Hampshire Hotel – Emmen, waar regelmatig live muziek wordt gespeeld. 

Tot slot heeft Emmen een rijk culinair aanbod. Er zijn tal van restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Een van de best beoordeelde restaurants in Emmen is restaurant De Kamer, bekend om de verfijnde Franse keuken en het prachtige uitzicht op het Raadhuisplein. Een andere populaire keuze is restaurant de Gaffel, waar ze culinaire hoogstandjes serveren met een moderne twist. Ook restaurant De Stenen Tafel, met zijn gezellige ambiance en uitstekende keuken, is een aanrader voor wie van lekker eten houdt.

Volgens de gegevens van het Kadaster bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Emmen in het vierde kwartaal van 2022 € 306.749. De gemiddelde verkoopprijs van een appartement was in dezelfde periode € 200.626. Deze prijzen zijn in vergelijking met andere steden in de buurt relatief gunstig. Zo ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Groningen bijvoorbeeld rond de € 365.000, terwijl een vergelijkbare woning in Zwolle gemiddeld zo’n € 425.000 kost. Het gemiddelde appartement in Groningen kost ongeveer € 285.000 en in Zwolle € 250.000. In vergelijking met deze steden zijn de huizenprijzen in Emmen dus relatief betaalbaar.

Emmen biedt een goede werkgelegenheid voor mensen die overwegen een huis te kopen in deze regio. Er zijn diverse grote bedrijven actief in Emmen, waaronder een wereldwijd opererende chemiegigant, een technologiebedrijf dat zich richt op waterzuivering en een multinational in de voedingsindustrie. Deze bedrijven bieden veel banen en dragen bij aan de economische ontwikkeling van Emmen.

Emmen heeft een ruim aanbod aan scholen, van basisscholen tot middelbare scholen en voortgezet onderwijs. Voor basisscholen zijn er veel keuzemogelijkheden met verschillende onderwijsmethodes. Ook in het middelbaar onderwijs is er veel variatie met scholen die zich richten op vmbo, havo en vwo. Enkele bekende middelbare scholen in Emmen zijn het Esdal College, Carmel College Emmen en het Hondsrug College. Deze scholen bieden allemaal een breed scala aan opleidingen en hebben een goede reputatie.

Emmen is een stad met een rijke geschiedenis en veel recreatiemogelijkheden. Voor mensen die op zoek zijn naar een woning in Emmen, is er veel te doen en te ontdekken in de omgeving. De stad heeft diverse recreatiegebieden waar men kan wandelen, fietsen en picknicken. Ook zijn er verschillende musea en theaters te vinden voor een cultureel uitje. Voor gezinnen met kinderen zijn er leuke attractieparken en dierentuinen in de buurt, zoals Wildlands Adventure Zoo en het Veenpark. Bovendien zijn er diverse sportverenigingen waar men kan deelnemen aan verschillende sporten, zoals voetbal, volleybal en tennis. Kortom, er is voor iedereen wat te doen en te beleven in Emmen.

Emmen is een stad in de provincie Drenthe met een gevarieerde bevolkingssamenstelling. Uit de laatste gegevens blijkt dat het merendeel van de inwoners een opleiding op MBO-niveau of hoger heeft afgerond. Het gemiddelde inkomen per huishouden ligt iets lager dan het landelijk gemiddelde. Emmen heeft ook een relatief hoog percentage huurwoningen en een lager percentage eigen woningen in vergelijking met het landelijk gemiddelde. Er zijn echter mogelijkheden om huizen te kopen tegen redelijke prijzen. Kortom, Emmen biedt een diversiteit aan inwoners met verschillende opleidingsniveaus en inkomens, en er zijn mogelijkheden voor mensen om huizen te kopen of te huren in verschillende prijsklassen.

Woonwijken in Emmen

Huis kopen Groningen
Nieuwe woning makelaar Groningen

Makelaar Emmen

Emmen is geen randstad en dat vraag om een hele andere manier van kijken naar wonen en een andere benadering naar u, als koper, toe. Vind u het belangrijk om open en eerlijk benaderd te worden en wil u het idee krijgen u op hetzelfde niveau zit als de gekozen makelaar? Dan is Aldomo makelaars in Emmen wellicht iets voor u. Deze makelaar in Emmen staat voor al deze punten en houdt niet van moeilijke jargon en strakke pakken. Zij willen het persoonlijk houden en u meenemen in het gehele proces. Houdt u van nuchterheid? Dan kunnen zij u wellicht helpen aan een nieuw, passend huis.

Aankoopmakelaars in Emmen

Aldomo makelaars is een andere aankoopmakelaar in Emmen die u zou kunnen vragen om mee te kijken tijdens het aankopen van uw huis. Zij hechtte veel waarde aan uw verhaal en uw dromen, dit om een huis te kunnen vinden dat goed bij u past en uw ideeën overtreft. Ze houden het dus contact dus persoonlijk en vinden het belangrijk dat er een goede communicatie is. Daarnaast hebben zij kennis van de huizenmarkt in Emmen en de omgeving, waardoor zij weten wat deze stad te bieden heeft. Ben dus niet bang om door te vragen om zo het huis van uw dromen te kunnen vinden.

Verkoopmakelaar in Emmen

Naast een huis kopen kunt u natuurlijk ook terecht bij een makelaar om uw huis te verkopen in Emmen. Een kleine stad heeft ook meerdere kleine makelaar bureaus, één hiervan is Aldomo. Deze makelaar is gemotiveerd door het feit dat ieder huis anders is en daarom een ander verkoopstrategie nodig heeft. U kunt een vrijblijvend gesprek aanvragen om erachter te komen wat deze strategie is en of deze aansluit bij uw persoonlijke aanpak. Kortom, een eenmansbedrijf wat u door persoonlijke begeleiding inzicht kan geven in het verkopen van uw huis.