Vind eenvoudig een makelaar in Assen

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Assen

Bron: Wikimedia.org

Assen is een wat kleinere stad gelegen in het noorden van ons land en valt niet heel erg op. Toch kun je geweldig wonen in een stad zoals deze. Het mag dan wel een kleine stad zijn, maar je hebt er alles bij de hand. Daarbij komt dat Assen omringd is door groen en natuur. Ook ligt het dicht bij steden zoals Groningen. Wat betekent dat de stad toch een gevoel van rust kan geven en goed en makkelijk te bereiken is. Ideaal voor als je een dorp niet zo ziet zitten en ook twijfels hebt bij een grote stad, het is een mooie tussenweg.

Hoe is het wonen in Assen qua ligging?

Assen ligt op de noordelijke uitloper van de Drentse Hooglanden. Aan de west- en oostzijde van de stad lagen oorspronkelijk lager gelegen veengebieden. Ten noorden van de stad ligt het kleigebied van de Veenkoloniën. De Drentse Hooglanden vormen de historische landroute naar het noorden, naar het zuiden vormden de Drentsche Aa en het Noord-Willemskanaal, de verbinding met de zee. De centrumfunctie die de stad daarmee historisch al had, werd in de loop van de eeuwen uitgebouwd door de aanleg van (vaar)wegen die vanuit de stad de hele provincie ontsluiten.

Een huis kost in Assen gemiddeld € 292.371 (Kadaster data Mei 2021). Koop je een appartement in Assen, dan ben je gemiddeld € 230.684 kwijt (Kadaster data Mei 2021). Hiermee is Assen over het algemeen iets goedkoper dan andere steden in de regio om een huis te kopen.

Assen heeft verschillende winkelcentra, zoals het Mercuriuscentrum en het Forum. Daarnaast zijn er in het centrum tal van winkels te vinden, van grote ketens als Zara tot kleine boetiekjes en koffietentjes zoals Bagels & Beans en Coffeemania. Ook biedt Assen het nodige qua recreatie, denk aan bioscoop De Nieuwe Kolk, maar ook het Drents Museum en theater De Nieuwe Kolk waar diverse culturele activiteiten en voorstellingen worden georganiseerd. Tot slot kan op culinair gebied het nodige beleefd worden, met restaurants als Bij Jaap en De Hertenkamp, maar ook met wijnbar & bistro Smaaklokaal en tapasrestaurant La Cubanita.

Assen heeft een diverse en groeiende economie met veel werkgelegenheid. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en de Gemeente Assen zijn grote werkgevers in de stad. Daarnaast zijn er veel bedrijven in de technologische sector, horeca, detailhandel, zakelijke dienstverlening, industrie en transportsector die werk bieden. Er zijn genoeg mogelijkheden voor werk in verschillende sectoren, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de werkgelegenheid als je van plan bent om een huis te kopen in Assen en werk zoekt.

Assen heeft een gevarieerd onderwijsaanbod, met zowel openbare als christelijke scholen, en verschillende niveaus en richtingen. 

Voor de basisschoolleeftijd zijn er in Assen verschillende opties, waaronder openbare scholen zoals De Kloostertuin, De Regenboog en Het Kompas, en christelijke scholen zoals De Borg, Het Octaaf en De Vuurvogel. Deze scholen bieden een breed scala aan onderwijsmethoden en hebben verschillende specialisaties. 

Voor middelbare scholen zijn er in Assen ook diverse opties. Het Dr. Nassau College is een grote scholengemeenschap met verschillende locaties in de stad, waaronder een vmbo, havo en vwo. Daarnaast zijn er ook andere middelbare scholen, zoals het Vincent van Gogh College, die zich richten op kunst en cultuur, en het CS Vincent van Gogh, dat zich richt op mavo en havo. 

Voor het voortgezet onderwijs zijn er in Assen verschillende mogelijkheden, waaronder het Alfa-college en het Drenthe College. Het Alfa-college biedt verschillende mbo-opleidingen aan, terwijl het Drenthe College zich richt op middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie.

Het goed om te weten dat er volop mogelijkheden zijn voor recreatie in de omgeving van Assen. Zo is er bijvoorbeeld het Asserbos, een prachtig bosgebied met veel wandel- en fietspaden. Ook het recreatiegebied Baggelhuizen is een aanrader, hier kun je zwemmen, vissen en picknicken. 

Daarnaast is er in Assen het Drents Museum, waar je kunt genieten van kunst en cultuur, en het TT Circuit, dat wereldwijd bekend is vanwege de jaarlijkse motorraces. Voor sportliefhebbers zijn er ook veel mogelijkheden in Assen, zoals tennis, hockey, voetbal en golf.

Assen is een stad in het noorden van Nederland en heeft ongeveer 68.000 inwoners. De stad is gelegen in de provincie Drenthe en heeft een gemiddelde leeftijd van 43 jaar. De stad heeft een relatief hoog percentage ouderen in vergelijking met andere Nederlandse steden. Ongeveer 20% van de inwoners is ouder dan 65 jaar. Assen heeft ook een relatief hoog percentage alleenstaanden en een laag percentage gezinnen met kinderen. Dit betekent echter niet dat het geen geschikte plek is voor gezinnen om te wonen. Er zijn nog steeds veel voorzieningen en activiteiten beschikbaar voor kinderen en gezinnen.

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Makelaars in Assen

Als je ervan overtuigd bent dat Assen de ideale stad voor je is, dan is het een logische volgende stap om op zoek te gaan naar de perfecte woning. Dit is een echte levensgebeurtenis en vraagt daarom om goede hulp en begeleiding. Deze hulp is makkelijk te vinden bij een makelaar in Assen. Zij nemen zorgen uit handen en hopen op een goede uitkomst. Een makelaarsbureau dat in Assen erg goed beoordeeld wordt, is Karaktervol Wonen. Zij zijn gespecialiseerd in landelijk en, zoals de naam al zegt, karaktervol wonen. Ze bieden een volledige service en nemen graag alle zaken uit handen. Ideaal dus als je weinig tijd hebt of als je weinig verstand hebt van het verkopen of kopen van huizen.

Aankoopmakelaar in Assen

Soms kan het fijn zijn als degene die je helpt om een huis te kopen net iets verder gaat en ervoor zorgt dat je op ieder moment met hen kan sparren of overleggen. Een aankoopmakelaar is dan de persoon die je zoekt; ze nemen je mee in het proces en komen op voor je belangen. Een makelaarsbureau in Assen dat hardwerkende aankoopmakelaars heeft, is Huitingschoon. Zij snappen hoe de verkoop in Drenthe werkt door jaren ervaring en zijn daarnaast ook agrarisch makelaar, wat je ook zou kunnen helpen in de omgeving van en in Assen zelf. Kortom, zij weten wat je zoekt en waar je het kan vinden.

Makelaar met complete verkoopstrategie in Assen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je Assen al een tijdje als jouw stad mag beschouwen en er niet weg wilt. Maar je groeit uit je huis of je bent juist op zoek naar wat een wat kleiner huis; het wordt tijd om je huis te gaan verkopen in Assen. Ook hier kan een lokaal gecentreerde makelaar je bij helpen. Een van deze makelaars is Makelaarsland. Zij zorgen onder andere voor de foto’s van je huis, een verkoopstrategie en een complete juridische check. Dit alles om de beste deal te krijgen voor jouw huis en je te ontlasten van onnodige rompslomp. Ook bij hen geldt; ze nemen alle zaken uit handen voor een makkelijk verloop.