Vind eenvoudig een makelaar in Groningen

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Groningen

Makelaar Groningen

Groningen is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Groningen, en de grootste kern in de gelijknamige gemeente. De plaats wordt in de provincies Groningen en Drenthe wel aangeduid als Stad. In 2021 telde de stad Groningen 202.900 inwoners. Het is de grootste stad van noordelijk Nederland.

Hoe is het wonen in Groningen qua ligging?

Groningen ligt op de noordelijke uitloper van de Hondsrug. Aan de west- en oostzijde van de stad lagen oorspronkelijk lager gelegen veengebieden. Ten noorden van de stad ligt het kleigebied van de Ommelanden. De Hondsrug vormt de historische landroute naar het zuiden, naar het noorden vormden de Hunze en de Drentsche Aa, later samengebracht in het Reitdiep, de verbinding met de zee. De centrumfunctie die de stad daarmee historisch al had, werd in de loop van de eeuwen uitgebouwd door de aanleg van (vaar)wegen die vanuit de stad de hele provincie ontsluiten.

Een huis kost in Groningen gemiddeld € 450.516 (Kadaster data Mei 2021), koop je een appartement in de stad Groningen dan ben je gemiddeld € 311.755 kwijt (Kadaster data Mei 2021). Daarmee is de stad Groningen een van de duurdere steden in Noord Nederland om een huis te kopen.  

Groningen heeft verschillende winkelcentra, zoals Paddepoel, Vinkhuizen en het winkelcentrum op het overwinningsplein. Daarnaast zijn er in het centrum tal van winkels te vinden, van grote ketens als H&M tot kleine koffietentjes als Black&Bloom en Feel Good. 

Daarnaast biedt Groningen het nodige qua recreatie, denk aan de bioscopen Pathe (centrum) en Kinepolis, maar ook de stadsschouwburg en de Oosterpoort waar de nodige culturele activiteiten en concerten worden georganiseerd.  

Tot slot kan op culinair gebied het nodige beleefd worden, met restaurants als Houdt van Eten en De Grote Frederik, maar ook met wijnbars zoals de Barrel en Cappuvino

Groningen is niet alleen een populaire studentenstad, maar ook een stad met veel werkgelegenheid. Als je van plan bent om een huis te kopen in Groningen en op zoek bent naar werk, dan zijn er veel mogelijkheden. 

Een van de grootste werkgevers in Groningen is het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Dit is een academisch ziekenhuis waar veel mensen werken in de gezondheidszorg. Daarnaast is de Gemeente Groningen ook een grote werkgever in de stad. Er zijn veel verschillende banen bij de gemeente, van administratieve functies tot banen in het onderhoud van de stad. 

Maar er zijn nog veel meer banen in Groningen. Er zijn bijvoorbeeld veel bedrijven in de IT-sector, zoals IBM en Google, die werk bieden aan veel mensen. Ook zijn er veel kleine en middelgrote bedrijven die werk bieden in verschillende sectoren, zoals de horeca, detailhandel en zakelijke dienstverlening. Daarnaast is er ook werk in de industrie en transportsector, zoals de Gasunie en Arriva. 

Kortom, er zijn veel verschillende mogelijkheden voor werk in Groningen. Of je nu op zoek bent naar werk in de gezondheidszorg, bij de gemeente, in de IT-sector of in een andere sector, er is genoeg werk te vinden. Als je van plan bent om een huis te kopen in Groningen en werk zoekt, hoef je je geen zorgen te maken over de werkgelegenheid in de stad.

Groningen heeft een breed scala aan onderwijsmogelijkheden voor alle leeftijden. Er zijn veel verschillende basisscholen, middelbare scholen en opties voor voortgezet onderwijs, zoals mbo- en hbo-opleidingen bij het Alfa-college en het Noorderpoort, Hanze Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.

Er zijn christelijke, katholieke, openbare en scholen met speciale onderwijskundige aanpak. Enkele bekende scholen zijn het Montessori Lyceum, het Willem Lodewijk Gymnasium en het Kamerlingh Onnes. Kortom, er zijn genoeg goede scholen waar jouw kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen als je een huis koopt in Groningen.

Als je op zoek bent naar recreatiemogelijkheden in Groningen, dan zit je goed. De stad biedt namelijk veel verschillende opties op dit gebied. Zo kun je heerlijk wandelen, fietsen en picknicken in het Noorderplantsoen, het Stadspark of het Groninger Museum. Daarnaast zijn er tal van culturele evenementen, festivals en concerten gedurende het hele jaar, zoals Noorderzon en Eurosonic Noorderslag. In de omgeving van Groningen vind je ook prachtige natuurgebieden zoals het Lauwersmeer en het Zuidlaardermeer, waar je kunt wandelen, fietsen en watersporten. Kortom, als je van recreatie houdt, dan is er genoeg te doen en te zien in Groningen en omgeving.

Groningen is een relatief jonge stad, met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar. Ongeveer 25% van de inwoners van Groningen is tussen de 18 en 24 jaar oud, wat te maken heeft met de aanwezigheid van een grote universiteit. Daarnaast is ongeveer 9% van de inwoners 65 jaar of ouder. 

Verder heeft Groningen een relatief hoog percentage alleenstaanden, namelijk zo’n 45% van de huishoudens. Dit heeft te maken met de vele studenten die in de stad wonen en de populariteit van Groningen onder jonge mensen. Ongeveer 30% van de huishoudens bestaat uit gezinnen met kinderen.

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Woonwijken in Groningen

Huis kopen Groningen
Nieuwe woning makelaar Groningen

Makelaars Groningen

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning in Groningen of wil je jouw woning in Groningen verkopen? Dit kun je natuurlijk op eigen kracht doen, maar in de meeste gevallen komt hier een makelaar bij kijken. Gelukkig is een makelaar Groningen gemakkelijk te vinden en kun je hiermee de verkoop- of aankoop van een woning voorspoedig laten verlopen. Een makelaar inhuren is niet verplicht, maar brengt wel veel voordelen met zich mee. Wat doet een makelaar en hoe helpt een makelaar jou met het verkopen of verkopen van een woning in Groningen? Dat lees je hier!

Wat doet een makelaar?

Een makelaar kan veel voor jouw betekenen. In de eerste plaats zal een goede makelaar Groningen jou helpen om je woning te verkopen. Wanneer je jouw woning in Groningen wilt verkopen, doe je dit het snelst en het meest winstgevend met een makelaar. Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen, maar wel handig. Want hiermee maak je het vooral voor jezelf een stuk makkelijker. Het is wel belangrijk om hierbij te kiezen voor de beste makelaar in Groningen: op deze manier weet je zeker dat er sprake is van een prettige samenwerking. Heb je nog vragen? Bekijk onze veel gestelde vragen.