Vind eenvoudig een makelaar in Leeuwarden

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Leeuwarden

Makelaar Leeuwarden

U heeft vast wel eens gehoord van de elfstedentocht en hoe die door de friese stad Leeuwarden heen gaat. Ze hopen hier ieder jaar weer dat deze tocht door mag gaan en dat ze de route niet alleen op de fiets af hoeven te leggen. Maar Leeuwarden is meer dan dat, het is de trekpleister van Friesland. Ook deze stad is aan het groeien en staat erom bekend geschikt te zijn voor jong en oud. Dus als u jong bent is er genoeg te beleven in onder andere het centrum en is er veel bestaande en nieuwbouw die uw interesse zou kunnen wekken. Maar bent u ouder dan kan u tot rust komen in verschillende recreatiegebieden en zijn er genoeg seniorenwoningen die wellicht iets voor u kunnen zijn.

Hoe is het wonen in Leeuwarden qua ligging?

Leeuwarden is gelegen in het noorden van Nederland en is de hoofdstad van de provincie Friesland. De stad is omringd door water en heeft een rijke historie die teruggaat tot de Middeleeuwen. Leeuwarden heeft een gezellig en levendig centrum met diverse winkels, restaurants en culturele voorzieningen. Leeuwarden is goed bereikbaar via de snelweg en het openbaar vervoer en heeft een goede verbinding met andere steden in het noorden van Nederland. Kortom, Leeuwarden biedt een prachtige woonomgeving met veel mogelijkheden en is zeker het overwegen waard voor potentiële kopers van een huis.

Volgens gegevens van het Kadaster lag de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Leeuwarden in 2021 rond de €250.000,-. Voor een appartement in Leeuwarden lag de gemiddelde verkoopprijs rond de €170.000,-. Deze prijzen zijn lager dan die in nabijgelegen steden zoals Groningen en Zwolle, waar de gemiddelde verkoopprijs van een woning respectievelijk rond de €315.000,- en €300.000,- lag. Echter, de prijzen zijn vergelijkbaar met die van steden zoals Assen en Emmen, waar de gemiddelde verkoopprijs van een woning respectievelijk rond de €250.000,- en €240.000,- lag.

Leeuwarden heeft een uitgebreid aanbod aan voorzieningen, waardoor het een aantrekkelijke stad is om te wonen. Het centrum van Leeuwarden is een waar winkelparadijs met grote winkelketens, maar ook met veel kleine boetiekjes en koffietentjes. In het hart van de stad ligt het overdekte winkelcentrum “De Centrale”, waar je terecht kunt voor alles wat je nodig hebt. Daarnaast zijn er ook nog andere winkelcentra in de stad, zoals “De Schrans” en “Zuiderburen”. 

Voor recreatie zit je ook goed in Leeuwarden. Zo zijn er verschillende bioscopen, waaronder Pathé Leeuwarden en Slieker Film. Theaters zoals Stadsschouwburg De Harmonie bieden een gevarieerd aanbod aan voorstellingen. Voor liefhebbers van live muziek zijn er diverse locaties, waaronder Neushoorn en Podium Asteriks. 

Op culinair gebied heeft Leeuwarden ook veel te bieden. Er zijn talloze restaurants die zeer goed beoordeeld worden. 

Als potentiele koper van een huis in Leeuwarden is het belangrijk om te weten dat de stad een divers aanbod aan werkgevers heeft. De drie grootste werkgevers in Leeuwarden zijn de gemeente Leeuwarden, het MCL ziekenhuis en de NHL Stenden Hogeschool. Deze organisaties bieden veel werkgelegenheid en hebben regelmatig openstaande vacatures. Daarnaast zijn er ook veel andere bedrijven gevestigd in Leeuwarden, variërend van zakelijke dienstverlening tot techniek en productie. Kortom, Leeuwarden biedt genoeg mogelijkheden op het gebied van werk en carrière.

Leeuwarden biedt een ruim aanbod aan onderwijsmogelijkheden. Voor basisonderwijs zijn er diverse scholen in verschillende wijken van de stad. Daarnaast zijn er verschillende middelbare scholen in Leeuwarden, waaronder scholen voor VMBO, HAVO en VWO. Een aantal van deze scholen zijn het Stedelijk Gymnasium, het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé en het Piter Jelles !mpulse. Voor voortgezet onderwijs zijn er ook speciale scholen voor beroepsonderwijs, zoals het Friesland College en het ROC Friese Poort.

Leeuwarden biedt een breed scala aan recreatiemogelijkheden voor zowel inwoners als toeristen. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de historische binnenstad met haar vele musea, monumenten en gezellige terrassen. Ook zijn er diverse theaters, bioscopen en poppodia waar je kunt genieten van verschillende vormen van cultuur en entertainment. Voor natuurliefhebbers biedt de stad veel groen en parken, zoals het stadspark en de Prinsentuin. Daarnaast zijn er ook tal van sportfaciliteiten, zoals zwembaden, sportscholen en sportverenigingen waar je actief kunt zijn. Kortom, Leeuwarden biedt genoeg mogelijkheden voor ontspanning en vermaak, waardoor het een aantrekkelijke plek is om te wonen.

Leeuwarden heeft een gevarieerde bevolkingssamenstelling met een gemiddeld opleidings- en inkomensniveau. Uit cijfers blijkt dat ongeveer de helft van de inwoners van Leeuwarden een MBO- of HBO-opleiding heeft afgerond, terwijl een kleiner deel een WO-opleiding heeft genoten. Het inkomen van de gemiddelde inwoner van Leeuwarden ligt iets onder het landelijk gemiddelde, maar er zijn ook delen van de stad waar het inkomen hoger ligt dan gemiddeld. Over het algemeen is Leeuwarden een stad met een diverse en gemêleerde bevolking, waarbij het opleidings- en inkomensniveau per wijk en buurt kan verschillen.

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Woonwijken in Leeuwarden

Huis kopen Groningen
Nieuwe woning makelaar Groningen

Makelaars in Leeuwarden

Omdat Leeuwarden een stad voor jong én voor oud is, is het belangrijk dat zij zich kunnen verplaatsen in uw wensen en eisen. Het is daarom handig als zij u laten kiezen wat u op dat moment van een makelaar nodig heeft. Een makelaar in Leeuwarden die dat doet is: de Vos makelaardij. Zij hebben jarenlang ervaring, wat terug te zien is in de gemiddelde score die zij online hebben. Omdat zij kijken naar wat u van een makelaar verwacht in combinatie met advies over wat u nodig heeft, bepalen zij de strategie en betaald u alleen voor wat zij daadwerkelijk doen. Er wordt dus erg naar uw persoonlijke behoefte gekeken.

Wat doet een aankoop makelaar?

Een andere goed aangeschreven aankoopmakelaar in Leeuwarden is Aldomo. Het fijne aan de hulp die zij bieden, is dat u ze altijd nog later in het traject kan uitnodigen om met u mee te kijken. Zo kunt u ze al vragen om mee te kijken naar het huizenaanbod of u kunt ze pas uitnodigen als er onderhandeld moet worden. Zij zeggen bekend te zijn met de ongekende stress, wat het kopen van een huis met zich mee kan brengen, en willen u dan ook graag helpen om de druk weg te nemen.

Verkoopmakelaars in de stad Leeuwarden

Het kopen van een huis vraagt om hulp van een makelaar maar een huis verkopen in Leeuwarden vraagt ook enige kennis van de markt, dus ook hier kunnen makelaars u helpen. Wessel makelaardij zorgt voor de verkoop van huizen in Leeuwarden. Zij willen dat u zo veel mogelijk uit de verkoop haalt en willen u daar dan ook graag bij helpen. Dit doen zij onder andere door 24/7 bereikbaar te zijn, het hele verkooptraject van je over te nemen en door een laag tarief te hanteren. Er zijn dus erg veel mogelijkheden wat betreft het wonen in Leeuwarden. Het is een mooie stad die geschikt is voor jong en oud. De makelaars in deze stad hebben daarom allemaal iets anders te bieden, waardoor het belangrijk is dat u nagaat waar u behoefte aan heeft. Weet u dit, dan vindt u zo de juiste makelaardij.