Vind eenvoudig een makelaar in Roden

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Roden

Bron: Wikimedia

Roden is een mooie stad gelegen in het gezellige Drenthe. En ja het is geen grote stad, maar dat betekent niet dat er niks te beleven is of dat u altijd ver moet rijden voor wat vermaak. Het leven in een kleine stad heeft wel degelijk voordelen. Ten eerste heeft het voordeel dat u als nieuwkomer snel iedereen leert kennen, dit omdat de mensen er erg sociaal zijn en er een echte ons kent ons sfeer hangt. Daarnaast is het er een stuk rustiger dan op andere plekken, u kunt in de tuin genieten van de rust en ook op de weg zal u minder last hebben van drukte. En tot slot is er meer ruimte en heeft u meer kans op bijvoorbeeld een tuin. Als dit goed klinkt, lees dan gauw verder om meer over het wonen in Roden te weten te komen.

Hoe is het wonen in Roden qua ligging?

Roden is een prachtig dorp gelegen in het hart van het Noorden van Nederland. Het dorp is omgeven door groene weilanden en uitgestrekte bossen, wat het een ideale locatie maakt voor natuurliefhebbers. Het centrum van Roden biedt een ruime keuze aan winkels, restaurants en cafés, en er zijn regelmatig gezellige markten en evenementen. Roden is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, en de nabijheid van de stad Groningen maakt het een aantrekkelijke locatie voor forenzen. Of u nu op zoek bent naar een rustige plek om te wonen of een bruisende omgeving met veel activiteiten, Roden heeft voor elk wat wils.

Volgens gegevens van het Kadaster was de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Roden in het eerste kwartaal van 2023 € 332.000. Voor een appartement lag de gemiddelde verkoopprijs op € 215.000. Dit is in lijn met de prijzen in nabijgelegen steden zoals Groningen en Assen. Over het algemeen zijn de huizenprijzen in Roden vergelijkbaar met die in nabijgelegen steden en biedt het dorp een goede prijs-kwaliteitverhouding voor potentiële kopers.

Roden is een dorp met een breed scala aan voorzieningen. Het centrum van Roden biedt een verscheidenheid aan winkels, variërend van grote winkelketens tot kleine boetieks. Winkelcentra zoals De Koepel en Albertsbaan zijn populair onder de lokale bevolking. Voor een gezellige kop koffie kun je terecht bij De Koffiepot, Doppio Espresso of Eetcafé Hier is ’t. 

Op het gebied van recreatie zijn er verschillende opties. Zo is er Theater de Winsinghhof, waar je kunt genieten van toneelstukken, concerten en andere culturele evenementen. Voor liefhebbers van live muziek zijn er verschillende locaties, waaronder Grand Café Zuidlaren en Het Wapen van Drenthe. 

Op culinair gebied is Roden ook zeker een bezoekje waard. Restaurant de Pompstee staat bekend om zijn heerlijke gerechten en sfeervolle ambiance. Bij Grill- en Pannenkoekenrestaurant ‘t Koetsiershuis kun je terecht voor een lekkere pannenkoek of een sappige steak. Verder is Restaurant Chef’s! een aanrader, waar je kunt genieten van heerlijke seizoensgebonden gerechten.

Roden heeft een bloeiende werkgelegenheid in verschillende sectoren. Enkele van de grootste werkgevers zijn Royal De Boer Stalinrichtingen, die wereldwijd stallen inricht voor de agrarische sector, en Koen Pack, een internationale verpakkingsfabrikant. Daarnaast biedt De Zijlen, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, veel werkgelegenheid in de regio. Deze drie werkgevers hebben momenteel veel openstaande vacatures en bieden goede carrièremogelijkheden voor potentiële kopers van een huis in Roden.

Roden biedt een uitgebreid onderwijssysteem met een verscheidenheid aan basisscholen en middelbare scholen. Er zijn meerdere basisscholen, waaronder De Poolster, De Marke en De Hekakker, die allemaal hoog scoren op kwaliteit. 

Roden biedt een scala aan recreatieve mogelijkheden voor bewoners en bezoekers. Het dorp is omgeven door prachtige natuurgebieden, zoals het Mensingebos, de Onlanden en het Leekstermeer, waar men kan wandelen, fietsen en varen. Er zijn ook verschillende sportverenigingen in de regio, waaronder voetbalclubs, tennisclubs en een golfbaan. Voor cultuurliefhebbers biedt Roden het Rodenbachfonds, een theatergroep die jaarlijks een aantal producties opvoert. Bovendien heeft het nabijgelegen dorp Norg een openluchttheater waar bezoekers kunnen genieten van theater- en muziekvoorstellingen. Kortom, er is voor ieder wat wils in Roden en de omgeving biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en vermaak.

Roden is een dorp met een gevarieerde demografie. Uit recente cijfers blijkt dat het dorp vooral bestaat uit gezinnen en senioren. Het opleidingsniveau van de inwoners ligt over het algemeen hoger dan het landelijk gemiddelde. Het dorp heeft een gemiddeld inkomen dat boven het landelijk gemiddelde ligt, wat het tot een aantrekkelijke woonplaats maakt voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige levensstijl. Met een aantal basisscholen in de omgeving en verschillende sportclubs en culturele voorzieningen biedt Roden een fijne woonomgeving voor zowel gezinnen als senioren.

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Woonwijken in Roden

Huis kopen Groningen
Nieuwe woning makelaar Groningen

Makelaars in Roden

Dus wilt u profiteren van deze voordelen en denkt u dat Roden misschien wel iets voor u is? Dan kunt u altijd vrijblijvend bij een makelaar in Roden langsgaan. Een makelaardij die ook daadwerkelijk in Roden gevestigd zit is; Adomio makelaars. Zij kunnen u veel vertellen over Roden, maar ook over de omgeving. Zij staan voor een eerlijke en integere dienstverlening en besteden veel aandacht aan de kwaliteit van de dienstverlening, de presentatie van uw woning en afwikkelingen van de verkoop. Kortom, is dit waar u naar op zoek bent, dan zouden zij u wel eens verder kunnen helpen.

Uw huis verkopen met een verkoopmakelaar

Voor u daadwerkelijk een makelaar gaat inschakelen voor de verkoop van uw huis, kunt u hier wat meer lezen over de woningmarkt met betrekking tot Roden. De gemiddelde huizenprijs is ook in deze stad gemiddeld lager dan in andere delen van het land. Net als de gemiddelde verkooptijd van een huis, deze is hier relatief erg snel. Wat gunstig is voor u als verkoper, dit betekent namelijk dat kopers vaak wat hoger moeten gaan zitten in de vraagprijs. Er valt dus te stellen dat de verkoop in Roden erg vlot en gemakkelijk zou moeten gaan, waardoor u zo van uw huis af bent.

Aankoopmakelaar voor Roden

Daarnaast is het fijn om nog een aantal feiten op een rij te hebben voordat u echt een huis gaat kopen in Roden. Zo zijn andere steden misschien beter om heen te gaan als u een starter bent omdat deze woningen hier in een wat mindere mate te vinden zijn. Ook wonen er in Roden relatief meer 65 plussers dan in de rest van Nederland, wat als u wat ouder bent misschien wel fijn is. En er is relatief minder criminaliteit dan in andere steden in Nederland. Dus nu u alle feiten op een rijtje heeft, heeft u wellicht een eerste indruk van Roden gekregen. Maar wilt u meer informatie of kijken of deze indrukken juist zijn? Ga dan naar één van de verschillende aankoopmakelaars in Roden, zij weten u nog veel meer te vertellen.