Vind eenvoudig een makelaar in Heerenveen

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Heerenveen

Bron: Sjaak Kempe (Flickr.com)

Waarom is wonen in Heerenveen nou zo fijn? Dat heeft een aantal verschillende redenen, maar de voornaamste reden is de verscheidenheid in woonmogelijkheden, activiteiten en de bevolking. Zo kunt u er landelijk wonen net buiten de stad of in een appartementje midden in het centrum, al uw behoeftes kunnen vervuld worden. Daarnaast is Heerenveen een relatief goedkope stad, dit in vergelijking tot bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht. Daar betaalt u zich helemaal blauw voor een woning, waar u er in Heerenveen een stuk minder voor betaald. Ook zou een andere goede reden, om in Heerenveen te gaan wonen, zijn; dat zij hier erg druk bezig zijn met duurzaamheid. De vraag; hoe houden we de stad duurzaam? wordt vaak gesteld en dan gaat dan ook meteen over de inwoners en organisaties. U zou kunnen zeggen dat de stad redelijk toekomstgericht aan het verduurzamen is.

Hoe is het wonen in Heerenveen qua ligging?

Heerenveen is een prachtige stad in het noorden van Nederland en is een geweldige plek om te wonen. Het ligt centraal in de provincie Friesland en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Heerenveen staat bekend om zijn rijke historie en cultuur, en biedt veel mogelijkheden voor sport en recreatie. De stad heeft een gezellig centrum met tal van winkels, restaurants en cafés. Ook is er veel groen en natuur in de omgeving, zoals het prachtige bosgebied Oranjewoud en het Friese merengebied. Kortom, Heerenveen is een ideale locatie voor iedereen die op zoek is naar een rustige en toch levendige omgeving om te wonen.

Volgens gegevens van het Kadaster lag de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Heerenveen in het eerste kwartaal van 2023 rond de €315.000. Voor een appartement was de gemiddelde verkoopprijs in dezelfde periode ongeveer €210.000. Deze prijzen zijn vergelijkbaar met de prijzen van omliggende steden zoals Drachten en Sneek.

Heerenveen heeft een ruim aanbod aan voorzieningen voor zowel inwoners als bezoekers. Het centrum van Heerenveen biedt diverse winkelcentra, zoals het overdekte winkelcentrum ‘De Passage’, waar je alle grote winkelketens kunt vinden. Ook zijn er tal van kleine koffietentjes te vinden waar je kunt genieten van een lekkere kop koffie, zoals bijvoorbeeld ‘Burgemeester van Harenstraat’ en ‘De Koffiebranderij’. 

Op het gebied van recreatie biedt Heerenveen veel mogelijkheden. Zo kun je genieten van de nieuwste films bij bioscoop ‘De Bios’ of een avondje uit bij theater ‘De Rinkelbom’. Voor live muziek kun je terecht bij bijvoorbeeld ‘Café de Skoffel’ en ‘Café De Swetser’. 

Als het gaat om culinaire hoogstandjes, heeft Heerenveen veel te bieden. Op basis van recensies op TheFork, Google en Iens zijn de drie best beoordeelde restaurants in Heerenveen: ‘Brasserie De Stadstuin’, ‘De Koningshof’ en ‘Het Gerecht’. Bij deze restaurants kun je genieten van heerlijke gerechten en een goede sfeer.

Als potentiele koper van een huis in Heerenveen is het interessant om te weten dat er momenteel diverse openstaande vacatures zijn bij de grootste werkgevers van de stad. Volgens recente cijfers hebben de drie grootste werkgevers in Heerenveen, een internationaal sportmerk, een producent van zuivelproducten en een aanbieder van technologische diensten, momenteel allemaal meerdere openstaande vacatures. Dit wijst op een gezonde en groeiende economie in de regio en biedt kansen voor nieuwe bewoners om hier een mooie carrière op te bouwen.

In Heerenveen is er een ruim aanbod aan scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Er zijn meerdere basisscholen verspreid over de stad, zowel voor regulier onderwijs als speciaal onderwijs. Voor middelbare scholieren zijn er ook diverse opties, waaronder een aantal scholen die voortgezet onderwijs aanbieden op verschillende niveaus. Enkele namen van scholen voor voortgezet onderwijs in Heerenveen zijn het Bornego College, het OSG Sevenwolden en het Linde College. Deze scholen hebben allemaal een goede reputatie en bieden een breed scala aan opleidingen en faciliteiten voor hun leerlingen.

Heerenveen biedt een breed scala aan recreatiemogelijkheden voor bewoners en bezoekers. Zo zijn er diverse parken en natuurgebieden in en rondom de stad waar men heerlijk kan wandelen, fietsen of picknicken. Voor de liefhebbers van cultuur zijn er ook verschillende theaters en bioscopen te vinden, waar regelmatig voorstellingen en films worden vertoond. Daarnaast zijn er ook diverse sportverenigingen en fitnesscentra, waar men aan de conditie kan werken. Voor degenen die graag een avondje uitgaan, zijn er verschillende gezellige kroegen, cafés en restaurants te vinden. Kortom, in Heerenveen is er voor ieder wat wils op het gebied van recreatie.

Als potentiele inwoner van Heerenveen is het interessant om te weten dat de stad een gevarieerde bevolking heeft met verschillende opleidings- en inkomensniveaus. Zo heeft Heerenveen een hoger gemiddeld inkomen dan het landelijk gemiddelde en is het opleidingsniveau van de bewoners relatief hoog. Dit biedt kansen voor mensen die op zoek zijn naar werk of zich willen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied. Tegelijkertijd is er ook aandacht voor sociale voorzieningen en inclusie, zodat iedereen kan profiteren van de welvaart en kansen die Heerenveen te bieden heeft.

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Makelaar Heerenveen

Omdat deze stad toekomstgericht kijkt naar wat er nodig is, is het handig dat de makelaars in Heerenveen ook meekijken. Ze stellen vragen zoals: Hoe kunnen huizen verduurzaamd worden? Hoe vind je een passende match voor een woning die al enige tijd te koop staat? En zijn er genoeg woningen die passen bij de visie van de stad en de nieuwe mensen die naar de stad toe trekken? Dit zijn vragen waar de makelaars in deze stad ook mee te maken krijgen. Daarom is het van belang dat ze met deze visie en diversiteit omgaan. Je ziet dan ook terug in de speerpunten van verschillende makelaarsbureaus dat velen flexibel zijn, op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en opkomen voor jouw wensen. Dit allemaal om een huis in Heerenveen te vinden dat bij je past.

Aankoopmakelaars in Heerenveen

Allereerst helpen makelaars je dus om een huis te vinden waar je je onmiddellijk thuis voelt, wat betekent dat je een huis gaat aankopen in Heerenveen. Als je besluit om met een aankoopmakelaar in zee te gaan en samen op zoek gaat naar een huis, is het nooit verkeerd om op de volgende punten te letten: Een aankoopmakelaar heeft geen vast takenpakket, dus leg van tevoren vast wat zij voor jou mogen doen. De aankoopmakelaar (of het kantoor) in Heerenveen mag niet, naast de aankoop, ook verantwoordelijk zijn voor de verkoop van het bezochte huis. En de aankoopmakelaar heeft een inspanningsverplichting en dus geen resultaatverplichting, dus het kan gebeuren dat een resultaat uitblijft.

Verkoopmakelaars in Heerenveen

Als je je huis wilt verkopen in Heerenveen, kun je ook bij de makelaar terecht. Nu blijkt dat huizen in Heerenveen relatief snel verkocht worden, omdat er veel vraag is en wat minder aanbod. Er worden dan ook regelmatig huizen in de stille verkoop al verkocht. Dus als je interesse hebt, wacht dan niet te lang en vraag je makelaar om de gemiddelde beslissingssnelheid en ga voor duurzaam wonen in Heerenveen.