Vind eenvoudig een makelaar in Drachten

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Drachten

Makelaar Drachten

Friesland is rijk aan steden zoals Leeuwarden en Sneek, maar één van deze steden heeft een erg goede ligging en er is van alles te beleven, deze stad is Drachten. Drachten heeft een rijke omgeving en daardoor veel te bieden. Zo zijn er bossen, weide gebieden, verschillende leuke naastgelegen dorpen en is er een jachthaven. Dit alles zorgt samen voor diversiteit in en rondom Drachten. Daarnaast is het niet zo dat het een afgelegen plek is en bent u binnen een half uurtje met de auto in drie grote steden; Heerenveen, Leeuwarden en Groningen. Drachten is dan ook in de loop van de jaren steeds meer gegroeid en de populariteit van verschillende wijken stijgt. Vergeet dus ook niet in Drachten een kijkje te nemen, als u op zoek bent naar een woning.

Hoe is het wonen in Drachten qua ligging?

Drachten is gelegen in het oosten van Friesland, op de grens van de Friese Wouden en het veengebied van het laagveengebied de Deelen. Ten noorden van de stad strekt het uitgestrekte veenweidegebied zich uit, terwijl in het zuiden de zandgronden van het Drents-Friese Wold beginnen. De stad ligt op een belangrijke handelsroute tussen het noorden en het zuiden, en de Drachtster Vaart, die door de stad loopt, was van oudsher een belangrijke verbinding met de zee en het achterland. Door de aanleg van wegen en vaarwegen is de centrumfunctie van de stad door de eeuwen heen versterkt, waardoor Drachten nu een belangrijk knooppunt is voor de hele regio.

Voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning in het noorden van Nederland, kan Drachten een aantrekkelijke optie zijn. Volgens Kadaster data van Mei 2021 ligt de gemiddelde prijs voor een huis in Drachten lager dan in andere grote steden in het noorden, namelijk op € 350.000. Ook voor een appartement ben je in Drachten gemiddeld minder kwijt, namelijk € 225.000. Dit maakt het kopen van een woning in Drachten een stuk betaalbaarder dan in andere steden in het noorden van Nederland.

Drachten heeft diverse winkelcentra, waaronder het winkelcentrum in het centrum van de stad, De Lawei en Raadhuisplein. Hier vind je een breed scala aan winkels, variërend van bekende winkelketens tot boetiekjes en lokale speciaalzaken. Je kunt er heerlijk shoppen, genieten van een kopje koffie of lunchen bij een van de vele gezellige cafés en restaurants. 

Naast winkelen biedt Drachten ook tal van recreatieve activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld naar bioscoop De Bios of het theater De Lawei, waar regelmatig voorstellingen en concerten worden gehouden. Daarnaast organiseert de stad diverse evenementen en festivals gedurende het hele jaar, zoals de Drachtster Feestweek en de Boekenmarkt. 

Voor culinaire ervaringen kun je terecht bij restaurants als De Pleats en De Koken, die bekend staan om hun heerlijke gerechten en uitstekende service. Ook zijn er diverse wijnbars en cafés in de stad, waar je kunt genieten van een goed glas wijn of een kopje koffie. 

Kortom, Drachten biedt tal van mogelijkheden voor winkelen, recreatie en culinair genieten, waardoor het een geweldige plek is om te wonen en te verblijven.

Drachten biedt een gevarieerde werkgelegenheid in verschillende sectoren, waardoor het dorp aantrekkelijk is voor potentiele kopers van een huis die ook op zoek zijn naar een baan. Een belangrijke sector in Drachten is de hightech industrie. 

Er zijn verschillende bedrijven in Drachten gevestigd die zich bezighouden met innovatie en technologie. Zo heeft Philips een vestiging in Drachten waar onder andere scheerapparaten en stofzuigers worden ontwikkeld en geproduceerd. 

Daarnaast biedt Drachten ook werkgelegenheid in de zorgsector. Zo zijn er verschillende zorginstellingen in Drachten, zoals ziekenhuis Nij Smellinghe en diverse verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. Ook zijn er diverse ondersteunende functies in de zorgsector te vinden, zoals administratieve functies en facilitaire diensten. 

Tot slot biedt Drachten ook werkgelegenheid in de retail- en dienstensector. Er zijn diverse winkels en horecagelegenheden in het centrum van Drachten, die regelmatig op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Daarnaast zijn er diverse bedrijven in de zakelijke dienstverlening gevestigd in Drachten, zoals accountants- en adviesbureaus en uitzendbureaus.

Drachten beschikt over verschillende basisscholen die van hoge kwaliteit zijn en een divers onderwijsaanbod bieden. Ouders kunnen kiezen uit openbare, christelijke, gereformeerde en rooms-katholieke basisscholen. 

Na het voltooien van de basisschool kunnen kinderen terecht op een van de middelbare scholen in Drachten. Er zijn verschillende scholen waaruit ouders kunnen kiezen, zoals het OSG Singelland en het Drachtster Lyceum. Deze scholen bieden verschillende niveaus, van praktijkonderwijs tot vwo, zodat elk kind de kans krijgt om op zijn of haar niveau te presteren. 

Voor wie na de middelbare school verder wil studeren, zijn er verschillende opties. Zo is er het Friesland College in Leeuwarden, dat verschillende mbo-opleidingen aanbiedt. 

Al met al biedt Drachten een gevarieerd aanbod aan onderwijsmogelijkheden, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en ouders zich geen zorgen hoeven te maken over de kwaliteit van het onderwijs. Dit maakt Drachten een aantrekkelijke plek voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een nieuwe woning.

Er zijn diverse parken en natuurgebieden in de omgeving waar men kan wandelen, fietsen of picknicken, zoals het Moleneind, de Leijen en het Opeinder Kanaal. Ook zijn er diverse sportverenigingen waar men kan sporten, zoals voetbalclubs, een hockeyclub en een tennisvereniging. 

Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer ontspanning, biedt Drachten ook een bioscoop en een theater. De bioscoop CineDrachten toont zowel mainstream als arthouse films. Het theater De Lawei heeft een uitgebreid programma met theater-, dans-, en muziekvoorstellingen voor jong en oud. 

Tot slot heeft Drachten ook een gevarieerd aanbod aan horeca en winkels. In het centrum van de stad zijn diverse cafés, restaurants en winkels te vinden waar men gezellig kan eten, drinken en winkelen.

Drachten is een middelgrote stad in de provincie Friesland en heeft een inwonersaantal van ongeveer 45.000 mensen. De stad heeft een gevarieerde bevolkingssamenstelling, met een mix van verschillende leeftijdsgroepen en culturele achtergronden. 

Het aantal ouderen in Drachten neemt de laatste jaren gestaag toe, terwijl het aantal jongeren juist afneemt. De meeste inwoners van Drachten zijn werkzaam in de dienstensector, de industrie en de zorg. Er zijn ook veel zelfstandige ondernemers in de stad.

In vergelijking met andere steden in Nederland is Drachten relatief rustig en vredig. Het is een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een rustige omgeving om te wonen en te werken, maar die toch alle nodige voorzieningen binnen handbereik willen hebben.

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Makelaars in Drachten

Als je interesse hebt om een huis te kopen, is er een makelaar in Drachten die je wellicht kan helpen bij het vinden van een passend huis en het maken van een keuze. Dit is makelaarswerk, ze scoren online gemiddeld erg hoog en mogen zichzelf de beste makelaars van Friesland noemen. Omdat ze zich specifiek focussen op Drachten, zijn ze deskundig en hebben veel kennis over de huizenmarkt in en rondom Drachten. Ze willen zich blijven ontwikkelen en volgen daarom verschillende opleidingen om op de hoogte te blijven van de markt. Misschien erg handig voor jou? Vooral als je specifiek in Drachten op zoek bent.

Aankoopmakelaar Drachten

Deze aankoopmakelaar in Drachten, Aldomo, zorgt ervoor dat je jouw droomhuis vindt aan de hand van vier stappen. Je begint met het voorbereiden en zoeken; in welke woningen ben je geïnteresseerd? Vervolgens ga je bezichtigen en vergelijken; is alles naar wens? Daarna ga je naar het onderzoek en de onderhandeling; welke informatie over het huis mag je niet missen? En als laatste stap komt de overdracht en de naverkoop; hoe is alles vlot af te handelen? Makelaarswerk kan je bij alle stappen ondersteunen om ervoor te zorgen dat je tevreden bent.

Verkoopmakelaar Drachten

Naast dat ze je kunnen helpen met het vinden van een huis, kunnen ze je ook helpen om je huis te verkopen in Drachten. Ook voor dit proces hebben ze vier stappen geformuleerd om tot het beste resultaat te komen. Je begint weer met de voorbereiding en het onderzoek; wat zijn je verwachtingen? Daarna komen de presentatie en de prijs; wat wordt de verkoopstrategie en hoe gaan we deze presenteren? Dan komen de bezichtigingen en onderhandelingen; hoe krijgen mogelijke kopers een goede indruk? En tot slot de overdracht en naverkoop, wat eigenlijk hetzelfde is als bij het kopen van een huis. Makelaarswerk kan je dus op allerlei vlakken helpen omtrent het vinden en verkopen van een woning