Vind eenvoudig een makelaar in Veendam

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Veendam

Bron: Wikimedia

Waarom zou u in het dure Groningen gaan wonen als u ook in een andere leuke stad een leuk plekje zou kunnen vinden? Deze stad ligt ook nog in de buurt van Groningen en staat daar dan ook uitstekend mee in verbinding. Het gaat hier over; Veendam. Deze stad is niet alleen goedkoper en goed te bereiken (doordat er in Oost-groningen weinig files zijn), maar u heeft hier ook nog genoeg ruimte om bijvoorbeeld uw eigen droomhuis neer te zetten. Er lopen dan ook genoeg projecten, in deze kleine stad, die mogelijkheden bieden en zorgen voor een passende ontwikkeling binnen Veendam. Maar hoe pak je dat nu aan? Een woning vinden of verkopen in Veendam? Lees dan gauw verder.

Hoe is het wonen in Veendam qua ligging?

Veendam is een gezellige gemeente in Groningen, ideaal voor mensen die rust en ruimte willen, maar toch dicht bij de stad willen zijn. Er zijn diverse voorzieningen en mooie natuurgebieden, en er zijn verschillende soorten woningen beschikbaar tegen betaalbare prijzen. Kortom, Veendam is een aantrekkelijke optie voor potentiële huizenkopers.

De gemiddelde prijs van een woning in Veendam bedroeg in 2021 volgens het Kadaster ongeveer € 223.000. De gemiddelde prijs van een appartement was in datzelfde jaar ongeveer € 164.000. In vergelijking met andere steden in de buurt, zijn de prijzen in Veendam relatief laag. Zo bedroeg de gemiddelde prijs van een woning in Groningen in 2021 ongeveer € 311.000 en in Assen ongeveer € 256.000. 

Veendam is een gemeente met diverse voorzieningen. Het centrum van Veendam heeft verschillende winkelstraten met een mix van grote winkelketens en kleine boetieks. Populaire winkels zijn onder andere H&M, Kruidvat, Jumbo en Blokker. Daarnaast zijn er ook veel gezellige koffietentjes te vinden, zoals Coffee United en De Koffiepot. 

Voor recreatie heeft Veendam ook veel te bieden. Zo zijn er diverse bioscopen en theaters, zoals theater Van Beresteyn en bioscoop Vue. Ook zijn er plekken waar je live muziek kan luisteren, zoals het theater-café VanBeresteyn. Daarnaast is het Borgerswold een prachtig natuurgebied waar je kunt wandelen, fietsen en watersporten. 

Op culinair gebied heeft Veendam ook veel te bieden. Er zijn tal van restaurants die goed worden beoordeeld, zoals De Gouden Leeuw, Bistro De Kleine Heerlijkheid en De Smederij. 

Veendam heeft een divers aanbod aan werkgelegenheid. De gemeente heeft een aantal grote werkgevers, waaronder Avebe, een internationaal bedrijf dat aardappelzetmeel produceert, het Ommelander Ziekenhuis Groningen en Zorggroep Meander. Momenteel staan er bij deze bedrijven verschillende vacatures open, waardoor er mogelijkheden zijn voor mensen die zich in Veendam willen vestigen en op zoek zijn naar werk.

Veendam heeft een breed scala aan onderwijsmogelijkheden voor zowel basisschoolleerlingen als middelbare scholieren. Er zijn verschillende basisscholen in Veendam, zoals obs De Viermaster en cbs De Wegwijzer. Voor middelbare scholieren zijn er twee scholen: het Winkler Prins en het Dr. Aletta Jacobs College. Beide scholen bieden verschillende niveaus aan, van vmbo tot vwo. Het Winkler Prins is een brede scholengemeenschap met onder andere een Technasium en het Dr. Aletta Jacobs College richt zich op de meer bètagerichte vakken. Er zijn dus diverse mogelijkheden voor middelbare scholieren in Veendam om het onderwijs te volgen dat het beste bij hen past.

Veendam biedt een breed scala aan recreatiemogelijkheden voor zowel inwoners als bezoekers. Zo is er bijvoorbeeld het Borgerswold, een groot natuurgebied waar men heerlijk kan wandelen, fietsen en picknicken. Daarnaast zijn er verschillende sportverenigingen, zoals een voetbalclub en een tennisclub, waar men actief kan zijn. Voor de cultuurliefhebbers zijn er het theater vanBeresteyn en het Filmhuis Veendam, waar regelmatig voorstellingen en films worden vertoond. Ook zijn er verschillende eetgelegenheden en cafés in het centrum van Veendam waar men gezellig een hapje en drankje kan doen. Voor ieder wat wils dus!

Veendam is een gemeente met een diverse bevolking. Het gemiddelde opleidingsniveau ligt iets onder het landelijk gemiddelde. Ongeveer een derde van de bevolking heeft een lage opleiding, terwijl twee derde van de bevolking een middelbare of hogere opleiding heeft genoten. Het gemiddelde inkomen van de inwoners van Veendam ligt iets onder het landelijk gemiddelde. Er zijn verschillen tussen de verschillende wijken in Veendam, waarbij sommige wijken hogere inkomens hebben dan andere wijken. Over het algemeen is Veendam een betaalbare gemeente om te wonen en te leven.

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Woonwijken in Veendam

Huis kopen Groningen
Nieuwe woning makelaar Groningen

Makelaars in Veendam

Mocht u nu interesse hebben gekregen in Veendam? En wilt u zich wat meer verdiepen in deze plek en de mogelijkheden die de stad met zich meebrengt? Informeer dan eens bij een makelaar daar in de buurt. Zij weten vaak precies wat er gaande is en of er mogelijkheden voor u zijn om uw droomhuis daar te bouwen. Zo is men al een tijdje bezig om een nieuwe wijk op te bouwen; Woellust. Hier worden, door verschillende architecten, huizen gebouwd om de stad een wat modernere uitstraling te geven tegenover de historische gebouwen die hier al te vinden zijn. Helaas zijn de kavels hier allemaal wel al verkocht, maar een makelaar in Veendam zal u graag helpen aan een huis in deze nieuwe wijk.

Uw huis in Veendam verkopen via een Makelaar

Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat u uw huis wil verkopen in Veendam. Dan is het belangrijk om te weten hoe het staat met de huizenmarkt. Zo is de verkooptijd is in deze stad wat langer dan het gemiddelde in Nederland, maar dat is de verklaren aan het feit dat deze stad vaak wat ondergesneeuwd wordt door Groningen. Het is dan ook van belang dat u met een wat hogere vraagprijs begint zodat u een lager bod meteen kan accepteren. Maar stap vooral niet alleen in dit proces, maar zoek hulp van een makelaar. Zij weten veel beter hoe deze specifieke woningmarkt werkt.

Aankoopmakelaar in Veendam

Bent u eruit? En bent u met behulp van een aankoopmakelaar in Veendam op zoek naar een huis? Dan is het misschien leuk of belangrijk om de volgende dingen over Veendam nog even te noteren. Als u een starter bent heeft u een grotere kans van slagen, deze stad bezit veel starters woningen in vergelijking met het hoge segment woningen. De ideale stad dus om uw eerste huis te kopen of om aan een gezin te beginnen. De meest voorkomende type woningen zijn dan ook eengezinswoningen. Dit is ook weer te zien is aan het aantal gezinnen met kinderen in Veendam. Kortom, ga vooral naar Veendam als je ruimte wil en klaar bent voor de volgend stap.