Vind eenvoudig een makelaar in Hoogezand

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Hoogezand

Bron: Wikimedia

Wilt u wel eens wat anders dan een grote stad? Bent benieuwd hoe het is om niet zo dichtbevolkt te wonen? Of Heeft u behoefte aan wat rust? Dan kan het een goed idee zijn om eens wat meer te gaan informeren naar de Groningse dorp Hoogezand. Hoogezand is een rustig gelegen dorp op een mooie afstand van Groningen en wellicht op een goede afstand tot Assen. Zoals in veel steden en dorpen in het noorden van het land, is het makkelijk om tot rust te kunnen komen in de nabij gelegen natuur. Echter heeft u in Hoogezand ook genoeg ruimte om de rust te ervaren en is er nog steeds genoeg te doen. U zal er snel mensen leren kennen en kan dan ook rekenen op een ons kent ons mentaliteit.

 

Hoe is het wonen in Hoogezand qua ligging?

Hoogezand is een stad in de provincie Groningen en heeft een gunstige ligging ten opzichte van zowel de stad Groningen als andere plaatsen in de regio. Door de goede bereikbaarheid via de A7 en de N386 bent u binnen korte tijd in de stad Groningen of in nabijgelegen plaatsen als Veendam en Winschoten. Hoogezand biedt daarnaast ook veel groen en natuur in de omgeving, zoals het Gorechtpark en het natuurgebied de Onlanden.

Volgens data van het Kadaster is de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hoogezand in 2021 € 219.000. De gemiddelde verkoopprijs van een appartement in Hoogezand was € 174.000. Ter vergelijking, in nabijgelegen steden als Groningen en Assen ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning hoger, respectievelijk € 326.000 en € 273.000. 

Hoogezand biedt dus een relatief betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een woning of appartement in de buurt van Groningen en Assen.

Hoogezand heeft een gevarieerd aanbod aan voorzieningen voor haar inwoners. In het centrum van Hoogezand bevinden zich verschillende winkelcentra, waaronder De Hooge Meeren en Martenshoek. Hier vindt u een breed scala aan winkels, zoals de Albert Heijn. Daarnaast zijn er ook leuke kleine koffietentjes te vinden.

Voor de recreatieliefhebbers heeft Hoogezand ook genoeg te bieden. Zo kunt u een filmpje pakken bij de Bios Hoogezand, genieten van live muziek in De Klabbe of een voorstelling bijwonen in theater Het Kielzog. Ook kunt u heerlijk wandelen in het natuurgebied de Onlanden of genieten van het buitenzwembad bij De Kalkwijck. 

Hoogezand biedt verschillende werkgelegenheidsmogelijkheden voor haar inwoners. De grootste werkgevers in Hoogezand zijn Avebe, ENGIE Services en De Haan Westerhoff, die samen duizenden mensen in dienst hebben. Momenteel hebben deze bedrijven verschillende openstaande vacatures op verschillende gebieden, zoals techniek, productie en administratie. Ook zijn er in de zorg, onderwijs en retail sector diverse mogelijkheden voor werkgelegenheid te vinden in Hoogezand en de nabije omgeving.

Hoogezand heeft een breed aanbod aan onderwijsinstellingen voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Er zijn verschillende basisscholen te vinden, waaronder OBS De Ploeg, CBS De Regenboog en OBS ’t Spectrum. Voor voortgezet onderwijs kunnen leerlingen terecht bij het dr. Aletta Jacobs College, het Kamerlingh Onnes College en het Maartenscollege. Deze scholen bieden verschillende opleidingen aan, zoals havo, vwo en vmbo. 

Hoogezand heeft diverse recreatiemogelijkheden te bieden voor haar inwoners. Zo zijn er verschillende sportverenigingen, waaronder voetbalclubs, tennisverenigingen en fitnesscentra. Voor de liefhebbers van cultuur zijn er verschillende theaters en bioscopen, waaronder het Kielzog theater en het Vue bioscoopcomplex. Daarnaast biedt Hoogezand diverse groene gebieden en parken om te wandelen en te genieten van de natuur. Het Schildmeer, gelegen op korte afstand van Hoogezand, biedt ook mogelijkheden voor watersporten en zwemmen in de zomermaanden. Er is dus genoeg te doen en te beleven in Hoogezand voor zowel jong als oud.

Hoogezand heeft een diverse bevolking met verschillende opleidingsniveaus en inkomens. Het gemiddelde inkomen in Hoogezand ligt lager dan het landelijk gemiddelde, maar dit wordt gecompenseerd door een relatief lage kosten van levensonderhoud.

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Woonwijken in Hoogezand

Huis kopen Groningen
Nieuwe woning makelaar Groningen

Makelaars in Hoogezand

Bent u inderdaad, voor een huis, verder aan het kijken dan Groningen. Dan komt u ook via de Groningse makelaars al gauw bij Hoogezand uit. Ook zij hebben Kennis van de omgeving en zouden u al goed op weg kunnen helpen. Maar wilt u echt alle ins en outs weten dan is het aan te raden om een makelaar in Hoogezand zelf te zoeken. Zij wonen en werken op deze mooie plek en spreken vanuit ervaring. Één van deze makelaars is; Aldomo, de Jong makelaars, zij vinden dat wonen meer is dan een huis alleen. Zij zullen dan ook proberen om de leefbaarheid en het wooncomfort voor u te vergroten, door middel van een duidelijk maatwerk wat aansluit bij uw wensen.

Verkoop makelaar in Hoogezand

Wat ze bij Aldomo makelaars natuurlijk ook doen is uw hulp bieden bij de verkoop van uw huis. Ook hier geldt dat ze daar een duidelijk stappenplan voor hebben, om uw huis in Hoogeveen voor een zo mooi mogelijk bedrag te kunnen verkopen. Men begint weer met een oriënterend gesprek; wat zijn de mogelijkheden en sluiten die aan bij uw verwachtingen? Mocht u hiermee akkoord gaan dan komen de voorbereidingen en wordt bepaald wat belangrijke punten van uw huis zijn om de verkoop te bevorderen. Vervolgens gaat uw huis de markt op en regelen zij de bezichtigingen voor u. Mocht er een geschikte kandidaat naar voren komen, dan begint het onderhandelen en met een beetje geluk heeft u uw huis dan verkocht.

Aankoop makelaar in Hoogezand

Dus als u een huis wilt gaan kopen met behulp van Aldomo makelaars, dan zetten zij een plan uit wat past bij uw wensenpakket. Om tot dit plan te komen beginnen zij met een oriënterend gesprek; wat is uw huizen profiel? Om vervolgens de zoektocht te beginnen en als het u bevalt mee te gaan naar de bezichtiging. Vervolgens is het van belang dat zij een objectief oordeel geven, om u, daarna eventueel, te helpen bij de onderhandelingen. Wat leidt tot de verkoopovereenkomst en iemand die zij hebben kunnen helpen. Spreekt deze wijze u aan, informeer dan zeker.