Vind eenvoudig een makelaar in Meppel

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Meppel

Makelaar Meppel

Een leuke, kleine plek op de grens met Overijssel en Drenthe is de stad Meppel. Het is een stad die nog niet door iedereen ontdekt is, wat zo zijn voordelen met zich mee brengt. Zo kunt u voor relatief weinig geld een mooie woning vinden met een stuk grond. Daarnaast heeft de stad een goede verhouding tussen het historische gedeelte en een modern gedeelte, waardoor Meppel geliefd is bij jong en oud. Zo kunt op op een manier die wat meer kleinschalig is toch genieten van het stadsgevoel en bent u alsnog binnen no time te vinden in verschillende natuur en meer gebieden. Dus wilt u toch het stadse leven ervaren maar af en toe kunnen vluchten naar de rust, dan is Meppel wellicht wat voor u.

Hoe is het wonen in Meppel qua ligging?

Meppel is een prachtige stad gelegen in het zuidwesten van Drenthe, omringd door groene landschappen en waterwegen. De stad biedt een rustige en ontspannen levensstijl met alle gemakken van de stad binnen handbereik. Meppel heeft een historisch centrum met vele prachtige monumenten, een verscheidenheid aan winkels, restaurants en cafés. Ook is de stad goed bereikbaar via de snelweg en het openbaar vervoer, waardoor het makkelijk is om te reizen naar nabijgelegen steden zoals Zwolle en Assen. 

De kosten van een woning in Meppel zijn relatief betaalbaar in vergelijking met andere steden in de buurt. Volgens data van het Kadaster was de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Meppel in het eerste kwartaal van 2023 € 299.000,-. Voor een appartement lag de gemiddelde verkoopprijs op € 214.000,-. Ter vergelijking, in nabijgelegen steden zoals Zwolle en Assen liggen de gemiddelde verkoopprijzen van woningen en appartementen hoger. Dit maakt Meppel een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een woning of appartement in een mooie stad met betaalbare prijzen.

Meppel biedt een breed scala aan voorzieningen voor haar bewoners. Het winkelaanbod is divers, van grote winkelketens tot kleine, gezellige koffietentjes. Winkelcentrum de Swaenenborgh is de belangrijkste winkelbestemming van de stad met winkels zoals H&M, Rituals en Douglas. Daarnaast zijn er ook veel kleine winkeltjes te vinden in het historische centrum van Meppel, zoals delicatessenwinkel “De Kaashakker” en “Bij Bruut” voor hippe en trendy kleding. 

Op het gebied van recreatie heeft Meppel veel te bieden. Zo is er bioscoop Luxor met twee zalen waar je de nieuwste films kan bekijken. Theater Schouwburg Ogterop biedt een breed scala aan voorstellingen, van cabaret tot klassieke muziek. Voor live muziek kan je terecht bij Café Clouso of bij Muziekcafé Proeflokaal ’t Zwaantje. 

Als het op culinair gebied aankomt, heeft Meppel ook veel te bieden. Restaurant Sukade is een populaire plek onder de lokale bevolking met gerechten zoals “Gamba’s met Risotto Nero”. Ook Brasserie De Huiskamer en Restaurant Koster zijn populaire eetgelegenheden met een uitgebreide menukaart en een gezellige sfeer.

De werkgelegenheid in Meppel is divers en er zijn veel openstaande vacatures bij verschillende bedrijven en organisaties. De drie grootste werkgevers in Meppel zijn Woonconcept, Zorggroep Noorderboog en Philips. Woonconcept heeft momenteel meerdere openstaande vacatures, waaronder voor verzorgenden en verpleegkundigen. Zorggroep Noorderboog is op zoek naar onder meer zorgondersteuners en verpleegkundigen. Philips heeft ook meerdere openstaande vacatures, zoals voor logistiek medewerkers en productie operators. Er zijn dus diverse mogelijkheden voor werk in Meppel en omgeving.

Meppel heeft een divers onderwijsaanbod, van basisscholen tot middelbare scholen en voortgezet onderwijs. Er zijn verschillende basisscholen in Meppel, waaronder de Brede School, OBS Het Kompas en CBS De Akker. Voor het voortgezet onderwijs zijn er diverse mogelijkheden in Meppel, waaronder Stad & Esch, Dingstede en Greijdanus College. Deze scholen bieden verschillende niveaus aan, van VMBO tot VWO. Stad & Esch is bijvoorbeeld een school voor VMBO, HAVO en VWO, terwijl Dingstede zich richt op VMBO en Greijdanus College op HAVO en VWO. Er is dus een ruime keuze aan scholen en niveaus in Meppel.

Meppel biedt veel recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Zo is er het prachtige Wilhelminapark waar men kan wandelen, picknicken en genieten van de natuur. Ook zijn er diverse sportfaciliteiten, zoals een zwembad, tennisbanen en een sporthal. Voor culturele activiteiten zijn er theaters en bioscopen, zoals het Schouwburg Ogterop en Vue Cinema Meppel. In de zomer zijn er diverse evenementen in de stad, zoals de jaarlijkse Donderdag Meppeldagen, met straattheater, muziek en activiteiten voor kinderen. Daarnaast heeft Meppel een gezellig centrum met diverse winkels, restaurants en cafés, waar men heerlijk kan ontspannen en genieten. Er is dus genoeg te beleven in Meppel, wat de stad aantrekkelijk maakt voor potentiële kopers die op zoek zijn naar een levendige omgeving.

Meppel heeft een diverse populatie met verschillende opleidings- en inkomensniveaus. Het gemiddelde inkomen van de inwoners van Meppel ligt iets onder het landelijk gemiddelde, maar het verschilt per buurt. Er zijn wijken met een relatief hoog inkomen, zoals de wijk Koedijkslanden, en wijken met een relatief laag inkomen, zoals de wijk Oosterboer. Wat betreft opleidingsniveaus zijn er in Meppel zowel hoger opgeleiden als mensen met een middelbare of lagere opleiding

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Woonwijken in Meppel

Huis kopen Groningen
Nieuwe woning makelaar Groningen

Makelaars in Meppel

Een makelaar die erg bekend is met de omgeving van Meppel en die dus zou kunnen helpen bij het vinden van een woning is van Dorsten makelaars. Zij zitten in Meppel en Zwolle en zitten daarnaast al vele jaren in het vak. Bent u op zoek naar een moderne woning in het centrum van de stad? Of heeft u liever een woning waarvan het verhaal af te lezen is? Zij weten waar u dit kan vinden in Meppel. Want zij wonen en werken hier en vinden niks te gek. Dus weet u even niet waar u moet zoeken dan kunt u bij deze makelaar in Meppel aankloppen voor advies.

Wat doet een aankoopmakelaar voor u in Meppel?

Als aankoopmakelaars in Meppel proberen zij de aankoop van uw woning zo makkelijk en soepel mogelijk te laten verlopen. Het is tenslotte een erg belangrijke transactie die vraagt om het juiste advies en de juiste begeleiding. Van Dorsten makelaars probeert dan ook aan de hand van kritische vragen erachter te komen wat nu uw daadwerkelijke woonwensen zijn. Om vervolgens snel en doordacht te kunnen handelen en makkelijk te kunnen bepalen wat de realistische waarde van een pand is.

Verkoopmakelaar in Meppel

Gaat u uw huis verkopen in Meppel? Ook dan kunt u terecht bij Adomio makelaars. Zij snappen dat u dat het liefst zo snel mogelijk doet, voor een zo groot mogelijk bedrag. Ook tijdens dit proces luisteren ze veel naar jou om het verhaal van het huis op een zo goed mogelijke manier over te brengen en door te geven. Wat zal gebeuren aan de hand van de foto’s en de verkoopstrategie van uw huis. Maar ook wordt er gekeken naar duurzaamheid; is het mogelijk om het huis duurzaam te maken? en wat zal dat dan opleveren? Kortom, bij van Adomio makelaars kijken ze naar de mogelijkheden, voor de verkoop van je huis, maar ook als u zelf een huis in Meppel wil gaan aankopen.