Vind eenvoudig een makelaar in Hoogeveen

Locatie zoeken
Soort makelaar

Makelaar Hoogeveen

Een wat minder bekende stad in het mooie Drenthe is Hoogeveen. Net als veel steden in die omgeving is de stad niet zo groot en wordt er veel waarde gehecht aan groen en natuur. Buiten Hoogeveen, maar ook zeker binnen in de stad, vind je dan ook veel groen en ruimte om te recreëren. Het is een stad die beheerst wil groeien, maar ook genoeg aandacht besteed aan de kwaliteit van het centrum. Zo worden bijvoorbeeld leegstaande plekken in de stad omgebouwd tot nieuw woonaanbod. Er is relatief veel werkgelegenheid in vergelijking met andere steden in de omgeving, wat voor mensen met bedrijven ook erg aantrekkelijk is. Kortom, er is genoeg te doen.

Hoe is het wonen in Hoogeveen qua ligging?

Hoogeveen is een stad gelegen in de provincie Drenthe, in het noorden van Nederland. Het ligt centraal tussen steden als Groningen, Zwolle en Emmen. Hoogeveen heeft een gunstige ligging ten opzichte van de snelwegen A28 en A37, waardoor het goed bereikbaar is met de auto. Daarnaast heeft Hoogeveen een treinstation met verbindingen naar onder andere Groningen, Zwolle en Amsterdam.

Volgens gegevens van het Kadaster bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hoogeveen in het eerste kwartaal van 2023 ongeveer € 260.000. Voor een appartement lag de gemiddelde verkoopprijs rond de € 170.000. 

In vergelijking met nabijgelegen steden zoals Groningen en Zwolle, zijn de woningprijzen in Hoogeveen relatief laag. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Groningen bedroeg bijvoorbeeld in dezelfde periode ongeveer € 340.000 en in Zwolle ongeveer € 375.000. Het is dus mogelijk om voor een relatief lage prijs een woning of appartement te kopen in Hoogeveen, terwijl u toch kunt profiteren van de goede bereikbaarheid en voorzieningen die deze stad te bieden heeft.

Hoogeveen is een stad met een diversiteit aan voorzieningen. Zo zijn er verschillende winkelcentra te vinden, waaronder het Tamboerpassage en De Weide. Hier vindt u naast grote winkelketens zoals H&M en Zara, ook kleinere boetiekjes en koffietentjes zoals Coffeestar en Barista Café. 

Voor recreatie kunt u terecht bij bioscoop Vue Hoogeveen, Theater De Tamboer en poppodium Het Podium. Daarnaast is er in de omgeving veel natuur te vinden, waaronder het prachtige natuurgebied Het Dwingelderveld en recreatieplas Schoonhoven. 

Als het op culinaire ervaringen aankomt, heeft Hoogeveen ook veel te bieden. De drie best beoordeelde restaurants in Hoogeveen zijn een Italiaans restaurant met overheerlijke pasta’s en pizza’s, een Argentijns steakhouse waar u kunt genieten van heerlijke vleesgerechten en een restaurant met een Frans-mediterrane keuken waar verse ingrediënten centraal staan.

Hoogeveen biedt ook goede mogelijkheden op het gebied van werkgelegenheid. Zo zijn er verschillende grote werkgevers in de stad, waaronder het ziekenhuis Bethesda, technologiebedrijf Resato International en het logistieke bedrijf Hollander Barendrecht. Deze bedrijven hebben regelmatig openstaande vacatures in diverse functies, waardoor er voor potentiele kopers van een huis in Hoogeveen ook goede kansen op werk zijn.

Hoogeveen heeft een gevarieerd aanbod aan onderwijsinstellingen, van basisscholen tot middelbare scholen en voortgezet onderwijs. Er zijn verschillende basisscholen te vinden in de stad, waaronder christelijke en openbare scholen, met een goede reputatie. Voor middelbare scholen zijn er diverse mogelijkheden, waaronder het Roelof van Echten College, RSG Wolfsbos en het Alfa-college. Deze scholen bieden onderwijs aan in diverse niveaus en hebben een breed scala aan vakken en activiteiten. Het voortgezet onderwijs in Hoogeveen biedt veel kansen voor studenten om zich te ontwikkelen en voor te bereiden op een succesvolle toekomst.

Hoogeveen heeft veel te bieden op het gebied van recreatie, wat het een aantrekkelijke stad maakt om in te wonen. Zo zijn er diverse parken en natuurgebieden in de omgeving waar u heerlijk kunt wandelen of fietsen, zoals het Nationaal Park Dwingelderveld en het Steenbergerpark. Ook zijn er diverse culturele bezienswaardigheden in de stad, zoals theaters, bioscopen en musea, waar u kunt genieten van kunst, cultuur en entertainment. Voor liefhebbers van sport zijn er tal van mogelijkheden, zoals diverse sportclubs en -verenigingen, zwembaden en fitnesscentra. Kortom, er is genoeg te doen en te beleven in Hoogeveen, voor jong en oud!

Hoogeveen is een stad met een gevarieerde demografie. De stad heeft een mix van inwoners met verschillende opleidingsniveaus en inkomens. Er zijn diverse wijken in de stad die aantrekkelijk zijn voor verschillende doelgroepen, zoals jonge gezinnen, ouderen en studenten. Over het algemeen heeft Hoogeveen een stabiele economie en zijn er goede mogelijkheden voor werk en carrièreontwikkeling, wat het voor veel mensen een aantrekkelijke stad maakt om in te wonen. De stad heeft ook een goede infrastructuur en is goed verbonden met andere steden in de regio.

Recente beoordelingen Adomio

9.8

Berend

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

10

Jan

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

9.5

Karin en Rob

Het vinden van een huis in de geschikte stad en woonwijk was een behoorlijke klus. Na het aanraden van Adomio hebben wij binnen 2 maanden een fijne locatie gevonden! Wij zijn in dit traject altijd snel en vriendelijk geholpen.

Woonwijken in Hoogeveen

Huis kopen Groningen
Nieuwe woning makelaar Groningen

Makelaar Hoogeveen

Hoogeveen is dus een stad met een duidelijk visie, wat ook terug te zien is in het woningaanbod. Daarom is het handig als de makelaars Hoogeveen dat ook snappen en hier mee om weten te gaan. Een makelaarsbureau wat al lange tijd huizen verkoopt en verstand heeft van Hoogeveen is; Volkerts makelaardij. De belangrijkste pijlers voor hun en het verkopen van huizen zijn; vakkundigheid, enthousiasme en persoonlijke betrokkenheid. U kunt dan ook vrijblijvend bij hen terecht.

Aankoopmakelaar in Hoogeveen

Allereerst scheppen ze bij Aldomo makelaardij duidelijke verwachtingen als het gaat om het verkopen van uw huis in Hoogeveen. Er komt bij het verkopen van een huis veel kijken en zij bekijken samen met u de strategieën om de beste prijs voor uw huis te krijgen. Deze verwachtingen scheppen ze op basis van duidelijke afspraken; zoals wanneer is het huis te bezichtigen? en over wat de vergoeding zal worden. Vervolgens helpen ze u bij het hele proces, van het opvragen van gegevens, het maken van een publiciteitsplan en het maken van de koopakte. U kunt dus zoveel uit handen geven als dat u zelf wilt.

Verkoopmakelaar in Hoogeveen

Naast de duidelijke afspraken omtrent het verkopen van een huis kunt u bij Aldomo ook een huis aankopen. Het is niet makkelijk om het juiste huis te vinden zonder antwoord te krijgen op de vele vragen die bij u opkomen tijdens dit proces. Zoals; Hoe is de buurt? En klopt de vraagprijs? Daarom kan het handig zijn om een aankoopmakelaar in Hoogeveen bij u te hebben. Bij Aldomo makelaardij willen ze ervoor zorgen dat u alle informatie heeft en dat uw woonwensen behartigd worden. Dus ga niet alleen met al uw vragen rondlopen, maar ga op zoek naar een antwoord en vind zo het huis van uw dromen.