Hoe werkt het bezichtigen tijdens een open huizen dag?

Hoe werkt het bezichtigen tijdens een open huizen dag?

Hoe werkt het bezichtigen tijdens een open huizen dag? Je kent het wel, je bent op zoek naar je droomhuis en opeens poppen er overal open huizen dagen op. Hartstikke handig, want zo kun je op één dag meerdere huizen van binnen bekijken. Maar hoe pak je zoiets nou aan zonder het overzicht te verliezen? Ik deel mijn ervaringen en tips met je, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Eerste keer open huis? Zo doe je dat!

Een open huizen dag is eigenlijk een soort open uitnodiging om zonder afspraak huizen te bezichtigen die te koop staan. Meestal wordt zoiets landelijk georganiseerd en doen veel huizenverkopers eraan mee. Maar voordat je in de auto springt of je fiets pakt, is het slim om even voorwerk te doen.

Voorbereiding is het halve werk

Begin met een lijstje van huizen die je wilt bekijken. Check de advertenties goed en kijk of de woningen aan jouw wensen voldoen. Zo voorkom je dat je tijd verspilt aan een huis dat toch niet bij je past. Vergeet niet de bezichtigingstijden te checken; niet elk huis is de hele dag open.

Op de dag zelf

Zorg dat je op tijd vertrekt. Zo kun je rustig aan doen en heb je genoeg tijd om alles goed te bekijken. Neem een notitieboekje mee voor je aantekeningen en een camera of je telefoon om foto’s te maken. Dit helpt je later om de huizen te herinneren en te vergelijken.

Hoe werkt het bezichtigen tijdens een open huizen dag?

Vragen, vragen, vragen

Wees niet bang om vragen te stellen aan de makelaar of de eigenaar die rondloopt. Vraag naar dingen als onderhoud, verbouwingen, de buurt, en waarom het huis verkocht wordt. Dit geeft je vaak meer inzicht in wat je kunt verwachten.

Kijk verder dan je neus lang is

Let op de details. Hoe is het onderhoud van het huis? Zijn er dubbele ramen, hoe zit het met de isolatie, en hoe staat het dak ervoor? Kijk ook naar de ruimtes; zijn ze praktisch ingedeeld voor jouw situatie?

Na de bezichtiging

Na een dag vol indrukken is het slim om je aantekeningen en foto’s te ordenen. Wat vond je van elk huis? Welke past het beste bij je wensen en waarom? Dit helpt je om een shortlist te maken van huizen waar je misschien een tweede keer wilt kijken of meer informatie over wilt opvragen.

Hoe werkt het bezichtigen tijdens een open huizen dag? Nou, met een goede voorbereiding, een nieuwsgierige blik, en een beetje organisatie kom je een heel eind. Het kan best een lange dag zijn, maar het is ook een unieke kans om op je gemak verschillende huizen te bekijken. Wie weet loop je wel binnen bij je toekomstige thuis!

Sophie van Adomio

Sophie van Adomio

Hoi! Ik ben Sophie van Adomio, jouw hulp als het gaat om het vinden van de perfecte makelaar voor het kopen of verkopen van je huis.

Over Adomio

Op zoek naar een nieuwe woning of wilt u uw huidige woning verkopen? Wij helpen bij het vinden van een geschikte makelaar in uw gewenste stad.

Recente blogs