Waarom heb je een verkoopmakelaar nodig?

Waarom heb je een verkoopmakelaar nodig?

Vraag je jezelf af waarom heb je een verkoopmakelaar nodig? Toen ik mijn huis wilde verkopen, dacht ik eerst: “Waarom zou ik iemand anders betalen om iets te doen wat ik zelf ook kan?” Nou, ik kwam er al snel achter dat het verkopen van een huis veel meer inhoudt dan ik had gedacht. Het is niet zomaar wat foto’s online knallen en klaar. Er komt een hele hoop bij kijken, en daar wil ik je meer over vertellen.

Wat doet een makelaar precies?

Een makelaar doet veel meer dan je misschien denkt. Die kent de huizenmarkt als geen ander, weet precies wat kopers willen en kan je huis zo in de markt zetten dat het opvalt tussen alle andere huizen die te koop staan. In deze tijd, waar iedereen denkt dat ze hun huis wel even snel kunnen verkopen met wat mooie foto’s op het internet, maakt dat echt het verschil.

Het netwerk van de makelaar

Wat ik echt niet had verwacht, is hoe waardevol het netwerk van een makelaar is. Ze kennen niet alleen veel mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw huis, maar ook andere makelaars en experts in de vastgoedbranche. Dankzij dit netwerk kan je huis veel sneller verkocht worden, soms zelfs voordat het officieel te koop staat. Dit was voor mij een openbaring.

Onderhandelen als de beste

En dan het onderhandelen. Ik dacht dat ik aardig kon onderhandelen, maar toen ik zag hoe mijn makelaar te werk ging, viel mijn mond open. Ze wist precies wat mijn huis waard was en ging stevig in gesprek met kopers die de prijs omlaag wilden praten. Zonder haar had ik nooit zoveel voor mijn huis gekregen.

Waarom heb je een verkoopmakelaar nodig?

Al die papieren

Er komt ook veel papierwerk kijken bij het verkopen van een huis. De koopovereenkomst, de gang naar de notaris, verschillende clausules… je wilt niet weten hoe ingewikkeld dat kan zijn. Mijn makelaar hielp me door al dat papierwerk heen alsof het niets was. Zelf had ik dat nooit zo soepel voor elkaar gekregen.

Waarom dan een verkoopmakelaar?

Dus, waarom zou je een verkoopmakelaar inschakelen? Omdat ze je ontzettend veel tijd, stress en zelfs geld kunnen besparen. Ze weten precies hoe ze je huis het beste kunnen verkopen, voor de hoogste prijs en in de kortste tijd. Het is hun vakgebied, en ze zijn er echt goed in.

Het inschakelen van een verkoopmakelaar voelt misschien als een grote uitgave, maar wat je ervoor terugkrijgt aan service, kennis en netwerk is onbetaalbaar. Als ik nog eens mijn huis ga verkopen, weet ik zeker wie ik ga bellen. Waarom een verkoopmakelaar? Omdat het werkt. Heb je vragen of ben je op zoek naar een verkoopmakelaar? Neem dan contact met ons op. 

 

Sophie van Adomio

Sophie van Adomio

Hoi! Ik ben Sophie van Adomio, jouw hulp als het gaat om het vinden van de perfecte makelaar voor het kopen of verkopen van je huis.

Over Adomio

Op zoek naar een nieuwe woning of wilt u uw huidige woning verkopen? Wij helpen bij het vinden van een geschikte makelaar in uw gewenste stad.

Recente blogs