Wat is iemand gemiddeld kwijt aan inboedel voor zijn eerste huis?

Wat is iemand gemiddeld kwijt aan inboedel voor zijn eerste huis?

Wat is iemand gemiddeld kwijt aan inboedel voor zijn eerste huis? Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is er niets zo spannend als je eigen plekje inrichten. Maar wacht even, voordat je losgaat in de woonwinkels, is het slim om eerst te kijken wat nu eigenlijk de kosten zijn van zo’n hele inboedel. Hoeveel moet je opzij zetten voor die bank, eettafel, bed en al het andere dat van een huis je thuis maakt?

Van grote meubels tot kleine prulletjes

Eerst de grote jongens: meubels. Een bank, eettafel, stoelen, bed en een kledingkast zijn de basics. Afhankelijk van je smaak, kwaliteit en waar je shopt, kan dit totaal erg variëren. Voor een basic set ben je al snel een paar duizend euro kwijt. Maar let op, het zijn niet alleen de grote items die tellen. Kleine spullen zoals keukengerei, beddengoed, en lampen tikken ook aan. En voor je het weet, ben je ook aan die dingen weer een smak geld kwijt.

Wat is iemand gemiddeld kwijt aan inboedel voor zijn eerste huis?

Slim shoppen en budgetteren

Nu je weet dat de kosten best op kunnen lopen, is het slim om te budgetteren. Maak een lijst van wat je echt nodig hebt en zet daar een geschat prijskaartje bij. En wees eerlijk, heb je echt die designlamp nodig, of kan die leuke lamp van de kringloopwinkel ook prima? Tweedehands spullen kunnen je een hoop besparen en hebben vaak ook nog eens een uniek verhaal.

Waar let je op bij het kiezen van je inboedel?

Kwaliteit boven kwantiteit. Het kan verleidelijk zijn om voor de goedkoopste optie te gaan, maar soms is het slimmer om iets meer uit te geven aan iets wat langer meegaat. En denk ook aan multifunctionele meubels, zoals een bed met opbergruimte eronder. Dat scheelt weer een kast!

Inboedel huis aanschaffen: denk aan de toekomst

Tijdens het aanschaffen van je inboedel, denk ook aan de toekomst. Misschien woon je nu in een klein appartement, maar verhuis je over een paar jaar naar iets groters. Kies meubels die mee kunnen groeien met je woonbehoeften. En vergeet niet, je huis hoeft niet in één keer perfect te zijn. Het is juist leuk als je woning met je mee evolueert.

Dus, wat ben je gemiddeld kwijt aan inboedel voor je eerste huis? Dat hangt helemaal af van je eigen wensen en hoe slim je shopt. Maar één ding is zeker, met een goed plan en een beetje creativiteit maak je van je eerste huis een heerlijk thuis.

Sophie van Adomio

Sophie van Adomio

Hoi! Ik ben Sophie van Adomio, jouw hulp als het gaat om het vinden van de perfecte makelaar voor het kopen of verkopen van je huis.

Over Adomio

Op zoek naar een nieuwe woning of wilt u uw huidige woning verkopen? Wij helpen bij het vinden van een geschikte makelaar in uw gewenste stad.

Recente blogs